Personlighetstest- vem är du i arbetsgruppen?

Personlighetstest- Vem är du i arbetsgruppen?

Vilken roll tar du i en arbetsgrupp? Gör ett personlighetstest för att se vem du är i arbetsgruppen! Att samla på sig kunskaper om de olika personligheterna och rollerna som finns i en arbetsgrupp har sina fördelar speciellt när du kommer in i en ny arbetsgrupp eller när du skall välja en grupp att arbete med. Att förstå sig på andra personer i gruppen, hur de hanterar olika situationer, samt om du har en insikt om dig själv kan du enklare göra dig förstådd i gruppen. Gör ett gratis personlighetstest här.

Gör ett personlighetstest inför ett jobb

Gör ett personlighetstest inför ett jobb! Oftast så vill företag gärna anställa någon som de tror kommer att passa in i deras team. Människors olikheter och sätt att hantera situationer i en arbetsgrupp bådar gott på många sätt. Exempelvis när en arbetsgrupp fungerar och personerna i gruppen har personkemi till varandra så ökar arbetsflödet, man känner en gemenskap och bli mer motiverad, engagerad och produktiv. Det har blivit vanligt idag att arbetsgivare använder sig av personlighetstest vid rekrytering, team-building samt vid indelning av andra grupp projekter.

Ett tips till dig som är på jakt efter ett jobb just nu är att ta med dig resultatet på din personlighetstest i ditt CV & personligt brev när du söker jobb! 

Carl Gustav Jung (1875-1961) är en av de allra första psykologerna som studerade människors beteende. Enligt hans teori skiljer människors beteende i två typer en extravert och introvert. Dessa två begrepp har använts flitigt i vardagliga tal för att beskriva personers olika personligheter. Jungs teorier har med tiden utvecklas och för att enklare kunna mäta personligheterna kan det delas i färgerna Röd, Gul, Grön och Blå. Vilken färg identifierar du dig mest med?

Glödande Röd – Extrovert

Tävlingsinriktad, målmedveten, bestämd, Viljestark, Handlingskraftig och extremt prestationsinriktad. 

Solskens Gul – Extrovert

Utåtriktad, verbal, charmig, nyfiken, entusiastisk, övertygande och öppen

Jordnära Grön-Introvert

Vänlig, generös, en riktig lagspelare, uppmuntrande, tålmodigt och avslappnad

Cool Blå -Introvert

Försiktig, nogrann, övervägande, ifrågasättande, formell, plikttrogen, diplomatisk, tydlig, kritisk, petig.

Vill du veta mer om de olika färgerna? Se Scott Schwefel’s Ted Talk här

Nu när du har ett hum om vem du är i en arbetsgrupp, kan du göra dig redo för jobbmöjligheter med StudentJob! Kickstarta din karriär med ett sommarjobb! Eller letar du efter en praktikplats till kommande hösttermin? Skapa en profil på StudentJob och finn spännande tjänster som trainee, deltidsjobb, extrajobb och heltidsjobb. Lycka till med din ansökan!

Skriven av:  Titti Seehathao 2022-01-25